Ben je op zoek naar een Ferrari pizza oven? Wil je een heerlijke pizza met een krokante korst, maar heerlijk zacht van binnen? Toppings die goed warm zijn, maar niet uitgedroogd? Wanneer je dit wilt is een G3 Ferrari pizza oven iets voor jou! In dit artikel zullen we deze vriend eens goed onder de loep nemen.
Eerst zal in dit artikel de specificaties worden besproken. Welke pizza ovens heeft Ferrari, en wat zijn hun verschillen en overeenkomsten. Vervolgens zal een review worden gegeven en welke pizza oven het beste is.
Specificaties: G3 Ferrari Delizia en Napoletana
In het assortiment Ferrari Pizza ovens zitten twee verschillende soorten: de Delizia en de Napoletana. De Delizia is een bekender apparaat dan de Napoletana. Beide hebben soort gelijke specificaties. De temperatuur kan worden ingesteld tot 400°C en ze hebben een 5 minute timer. Ook hebben ze beide een diameter van 31 cm.
Maximale temperatuur 400°C
Temperatuur standen: 0; 1; 2; 2,5 en 3.
Vuurvaste steen doorsnede: ø 31 cm
Instelbare 5 minuten timer
Vermogen: 1200 Watt
Verschillen tussen Delizia en Napoletana
Het verschil tussen de apparaten zit in het feit dat je bij de G3 Ferrari Napoletana een vuurvaste steen aan de bovenkant kunt monteren. Zo kun je naast pizza’s heerlijke panini’s, piadina’s en tosti’s maken. Bovendien heeft de Napoletana twee indicatielampjes, wanneer de stroom aan staat en wanneer de timer klaar is.
Daarnaast hebben ze een klein verschil in formaat en gewicht. Zo is de G3 Ferrari Delizia 33,5 x 20 x 35 cm en de G3 Ferrari Napoletana 34 x 19,5 x 37 cm. Respectievelijk is de Delizia 5,4 kg en de Napoletana 5,9 kg. Met de Napoletana kan je dus net even wat meer doen.
Een ander groot verschil is dat de Delizia in zeven verschillende kleuren op de markt gebracht is. Deze zeven kleuren zijn: rood, groen, blauw, geel, zwart, grijs en brons. De Napoletana is enkel met een rode hoogglans kleur te verkrijgen.
>> bekijk de kleurencollectie van G3 Ferrari pizza makers hier >>
Review:
Hoe bevalt de Ferrari Delizia pizza oven in gebruik?
In één woord: Super!
Het bakken van pizza gaat erg snel en gemakkelijk. Je steekt de stekker in het stopcontact en je draait de temperatuur knop. Binnen een korte tijd (±10 min) wordt hij heel heet, 400°C. Ter vergelijking, een Romeinse pizza wordt rond de 350°C gebakken en een Napolitaanse pizza op 500°C.

Een Romeinse pizza is dunner en wordt met een deegroller uitgerold, bovendien wordt er olijfolie gebruikt in het lang gerezen deeg. Een Napolitaanse pizza wordt met de handen platgemaakt en het deeg (zonder olijfolie) rijst op kamertemperatuur. Qua smaak is een Napolitaanse pizza dikker en vochtiger, een Romeinse pizza is knapperiger.

Terug naar de Ferrari Pizza oven, wanneer je de pizza in de oven doet gaat het heel snel. Wij hadden een redelijk dunne pizza, en binnen 3 minuten was de pizza klaar. Het apparaat bakt snel en heet.
Dit merk je aan de pizza, deze was ook goed heet en de bodem mooi knapperig. Je kan makkelijk je mond verbranden.
De pizza smaakte heerlijk en al snel hadden we de volgende ook in het apparaat gedaan. Die was ook binnen een mum van tijd op. De pizza smaakte lekkerder dan onze lokale Italiaan! We hadden de pizza belegd met tomatensaus, tomaten, mozzarella en geraspte kaas.
De volgende pizza hadden we belegd met tomaten, mozzarella, champignons, paprika, tomatensaus en pesto. Voor het mooie hadden we iets te veel natte ingrediënten op de pizza gedaan, hierdoor was de binnenkant nog iets te nat voor het mooie. Het is dan ook aan te raden niet te veel ingrediënten te gebruiken.
Onze ervaring is dus dat je heerlijke pizza’s kunt bakken wanneer je rekening houdt met het aantal natte ingrediënten. Belangrijk is ook om het deeg lekker dun uit te rollen. Dan wordt deze mooi knapperig binnen een korte tijd.
Wij gaan dit apparaat zeker in de toekomst vaker gebruiken!
✔️ G3 Ferrari Delizia is ideaal voor: pizza, roosteren kastanjes, taarten en wraps
✔️ Gemiddeld 4,5 uit 5 sterren van 1000+ reviews
Hoe bevalt de G3 Ferrari Napoletana pizza oven in gebruik?
Voor deze Ferrari pizza oven gebruikten we een Napolitaans recept. Dit betekend dat we het deeg met de hand plat maakten, en hij minder vet was.
Tip: gebruik de rand van het aanrecht. Door een deel van het deeg over de rand te leggen gebruik je de zwaartekracht om het deeg langer te maken.
Het deeg voor deze pizza was iets dikker. Maar ook voor deze pizza deed de pizzaoven heel goed zijn werk! We waren niet verrast na de Delizia geprobeerd te hebben. Qua ingrediënten voor op de pizza hebben we iets meer traditionele Italiaanse toppings gekozen: tomatensaus, olijven, mozzarella en (veel!) geraspte kaas.
We hadden de pizzamaker 2,5 minuut dicht gedaan en vervolgens nog 1 minuut de pizza gebakken terwijl hij open stond.
Dit deden we zodat het deeg goed kon doorbakken, zonder dat de toppings zouden verbranden. Het is een goede pizzamaker en wederom smaakte de pizza heerlijk.

De volgende dag hebben we ook tosti’s gemaakt met dit apparaat, deze waren ook erg smakelijk. Kortom, ook over deze pizza oven zijn we erg positief te spreken.
✔️ G3 Ferrari Napoletana is ideaal voor pizza’s, roosteren kastanjes, taarten, wraps, tosti’s, panini’s, piadina’s en focaccia’s
✔️ Gemiddeld 4,3 uit 5 sterren van 100+ reviews
Nadelen aan de G3 Ferrari Pizza Oven

Bij zowel de Ferrari Delizia pizza oven als de Napoletana is het lastig om de vuurvaste steen schoon te maken. Wanneer er tijdens het bakken bijvoorbeeld kaas op komt dan brand het heel snel en hard aan.
Direct komt er een zwarte vlek op de lichte steen te zitten. Na een langere tijd gebruiken kan dit leiden tot veel zwarte vlekken op de eerst zo witte steen.
Een oplossing is om wanneer het te zwart wordt de vuurvaste steen te schuren met fijn schuurpapier. Hierdoor haal je de ergste zwarte resten weg. Natuurlijk zal hij nooit meer 100% schoon worden.
Maar wanneer je kijkt naar echte pizzabakkers zie je dat hun pizza scheppen, en ovens, ook niet brand schoon zijn.

Wat zeggen andere reviews op het internet?
De Delizia krijgt gemiddeld 4,5 uit 5 sterren van 1000+ gebruikersbeoordelingen. De Pizza maker Napoletana heeft veel minder gebruikerservaringen op het internet, maar krijgt gemiddeld een 4,3 uit 5 sterren van 100+ reviews. De gebruikersbeoordelingen zijn bij beide apparaten te spreken over de goede prijs-kwaliteit verhouding en dat de pizza’s smaken alsof ze in een restaurant zijn bereid.
✔️ Heerlijke krokante pizza’s
✔️ Goede prijs-kwaliteit verhouding
✔️ Veel andere toepassingen
✔️ Fantastisch uiterlijk
✔️ Wordt goed heet
✔️ Smaak is voortreffelijk
✔️ Eenvoudig in gebruik
✔️ Beschikbaar in veel verschillende kleuren
✔️ Geleverd met twee halve pizza schepjes
✔️ Efficiënt
➖ Lastig schoon te maken
Conclusie: Welke is beter?
Voor beide pizza ovens is het even uitproberen en testen wat de juiste instellingen zijn. Welke temperatuur je wilt, hoe lang, hoeveel deeg (± 220gram), en welke toppings. Maar ik verwacht dat dit bij andere pizza ovens ook zo zal zijn.

Zelf houden wij meer van krokante dunne pizza’s, dus voor ons is de G3 Ferrari Pizza Oven Delizia die het best bij ons past. Een echte Napolitaanse pizza heeft zoals traditie dat vraagt zwarte vlekken aan de onderkant, en daar hou ik persoonlijk niet van.
Echter zijn beide pizza makers goede aanraders om lekker pizza mee te kunnen maken. Met de Napoletana kan je namelijk ook prima dunne pizza’s bakken!
Het grootste voordeel aan de Napoletana is dat je aan de bovenkant ook een vuurvaste steen kunt vast maken. Hierdoor kun je hem ook gebruiken om panini’s en tosti’s te maken!
Wanneer je de pizzamaker voor meer toepassingen wilt gebruiken is de Napoletana iets voor jou. Als je echter enkel pizza’s wilt bakken met dit apparaat dan is de Delizia goed genoeg! De prijs verschilt niet veel, dus wanneer je het niet weten zouden we aanraden om de Napoletana te kiezen.